.:9dagar i fält...

Jag nu sitter jag äntligen på tåget hem efter 2veckor i halmstad! De har varit den hårdaste veckan hitintills! Resa och riva tält ett antal gånger, lära oss strid, maskera oss, sjukvård, skarpskjutning, vård av all olik matriel, mörker utb, Eldställningar, sova i skärmskydd och ensam Bivack, har haft plutons tävlingar och grillat korv.. Ja vi har hunnit med massor, är många erfarenheter rikare, har sjuka Skavsår på höfterna och vi har gått med minst 30kgs packnig ca 2,3mil totalt.. Och måste berätta om den bästa överraskningen.. Eller inte, rättare sagt en besvikelse,vi stod uppställda för att få åka hem i tisdags, major kommer och ber oss alla i kompaniet att hoppa, vi gör de och då har vi hoppat över middagen, och nästa överraskning som major så fint uttaladedet, inga bussar kommer och hämtar oss, vi ska leva ett dygn själva i skogen göra ensam Bivack och fick inte prata med varandra men jag viskade lite med carlsson och ström lite:) Hehe ja sen fick vi inte så mycket till fruskost heller, en energi bar och sen var det bara till att traska hem 8km. men de gick det med.. man vänjer sig med att gå långa sträckor med alla packning!

Har skrivit om detta inlägg tre gånger nu, då de så fint försvann när jag uppdaterade från telefonen på tåget..
Men iaf, nu är de helg, kan inte bli bättre just nu känns det som... har MTV på, degar i soffan, gör inte ett skit.. men snart ska jag göra mig klar för att sedan ta min lilla räcerbil och åka ner på staden till mina flickor och käka lunch! det ser jag skarpt fram emot! :D ska bli kul att träffas och skvallras lite!
Ikväll blir de middag med familjen och sen träffa mitt hjärta! han jobbar hela helgen till 20 varje dag, så får ta vara på den tiden vi kan tillsammans! Igår var vi i sthlm och i täby, shoppade myste, käkade, kollade på nya Beck filmen, riktigt bra var de, spännande, så gå och se den!

Jaa för övrigt är de bara bra, veckan som kommer är det skyddsvakt utb. då får vi se om man får gå hörvakten på slottet, och de tycker jag skulle vara riktigt roligt! Imorn får jag som sagt flyga tillbaka till Halmstad vilket är kalasbra och de bästa av allt som jag fick veta i veckan, jag ska få förarbevis på TUNGLAST bil, jag är skit stolt och nöjd över det.. de kommer bli grymt! hoppas på att de bara blir att ta en uppkörining i det civila sen så har jag C körkort också! :D riktigt roligt..och helgen som kommer då är de BaskerCermoni.. de ser jag också skarpt fram emot, mamma mormor och morfar kommer ner och kollar och hälsar på mig.. vill att pappa och P. också ska komma men de jobbar och kan inte komma!

Jaa jaa så är det.. ska se till att kanske göra mig klar nu! ha en bra dag /E.


En liten tupplur på luckan!
 
Färdiga för strid! (försök hitta mig då :P)

Logement 35


.:andra veckan i de gröna, check

Nu har det gått en vecka till.. helt otroligt, tiden bara rusar iväg de var som jag trodde att de skulle göra.. visst dagarna är som sagt sjukt långa men de rullar på ändå! vi börjar få in rutinerna nu :D
I veckan som varit har vi varit på skjutbanan, jag fick beröm för min skjutning vilket jag är oerhört stolt över.. känns som att det är något som man kan bli riktigt bra på! de var nämligen bara jag och Andersson som fick beröm :D
Den dagen var vi ute på skjutbanan heeeela dagen så vi fick allt laga vår egna mat i snuskburken, de gick bra har ju gjort de förr i Ulv, men vi fick käka grönpåse, sådant frystorkat de har jag aldrig käkat, men fyyyy fan de var tammetusan inte så gott men man lär ju vänja sig som med allt annat!
Vi har ävem varit ute och marsch tränat, och skoja inte så fort de går, befälen bestämde tempot, och jag har ganska så korta ben så fick i stortsätt halvsåringa fram, men hoppas verkligen inte att vi går såååå fort nu när vi ska ut i fält i veckan som kommer..

Ja vi har också haft prov i veckan, och man är ju alltid tvungen att ha alla rätt på FM prov, knäppt men så är det och alla i plutonen fick IG! hahah men men blir till att göra om.. Plutonchefen tyckte ju inte om det, men iaf...bara till att göra om och göra rätt.. Vi har även haft möte med NVK (nätverkför kvinliga värnpliktiga) var bra med det mötet tycker jag, så man fick snacka lite tjejsnack ett tag, inte för att det går någon nöd på mig när jag är med grabbarna 24/7 men iaf..
kan vara bra om man någon gång skulle bli ner tryckt eller diskriminerad eller dyl'?! men de hoppas jag verkligen inte att de händer.. Fick iaf höra i veckan att jag är mer manlig än vissa på luckan.. haha de är väl både negativt och positivt, att jag vågade ta för mig mer och pratade vitt och brett om allt, de var lite kul att höra!

I har också haft utbildning i CBRN stridsmedel, och befälet som hade den lektionen var ju inte den bästa, shit så opedagogisk den människan var, han läste innantill i pappret helatiden och de är ju massa med konsigt ord med så jag somnade nästa, och de var jag inte ensom om. tur att lektion 2 var mycket bättre.
En annan bra sak är att nästa år när vi muckat så har Lv6 förtur på att rekrutrera folk till utlandstjänst, så de vore riktigt roligt och häftigt att åka på en mission, men vi får se hur det blir.. målet är att få JA till utlandstjänst i betygen men de kanske jag inte får..

I veckan hade vi också bårtävling, sätta ihop och springa en bana med en på en bår, lag tävling var de.. och jämt när vi ska tävla sådär  blir ja taggad och nervös.. men mitt lag vann båda gångerna :D mycket N`ÖJD över det!
Vi har även haft träningslära, sprungit 5km de söööög, hatar att springa rätt upp och ner och då var de en kille som frågade varför jag gjorde lumpen om jag inte gillade att springa men jag satt dit honom, mitt svar som jag gav förväntade han inte och sa förlåt.. hahaha
Vi hade även coopertest i fredags 2km på tid, jag sprang på 11.37 är ju inte så bra tid, men jag var inte sist och jag är nöjd för att vara Elin och för att jag sprang heeeela tiden jag gick inget alls! och om ett år kommer jag lätt kunna springa på 9min. helt klart!

Nå om veckan som varit skulle kunna skriva massor om den!
Men veckan som kommer ska vi tillbringa i fält, över helgen och lääänge ingen vet hur länge och ingen vet när vi ska ut och när vi ska hem.. de blir som en överraskning, har en känsla av att det kommer bli en riktigt hååård vecka! men som tur är har jag ju varit i fält förr med ULv och de känns bra! iallafall om vi klarar veckan i fält får vi baskern den 5 september när de är besöksdag! :D de känns bra och de ser jag starkt fram emot!
Så nästa helg kommer jag inte hem men helgen efter de då är jag ledig, fredag lördag och söndag.. då ska jag till täby på Make Up Store smikning, jag ska eventuellt DANSA och jag ska träffa mina vänner och familjen :D

Ja helgen som nu snart är slut har jag tillbringat hemma i norrtälje. kom hem vid 23.30 i fredags och min kärlek hämtade mig på stationen.. vi for hem och pratade och myste, sen var de sooova!
På lördagen var vi ner på staden och träffade Sandy en snabbis sen träffade vi Joel och Sofia och käkade lite lunch med dem, trevligt :D
Sen for vi till båten och kollade till den och sen hem till bergshamra, och vet ni!!!! JAG HAR FÅTT en SKIIIIIIIIIIIIIT COOL radio till min bil av mina BÄSTA föräldrar!!!!
De är en cd som man kan koppla till mobilen, så när de ringer pratar man genom radion, och man kan koppla in idopden och spela musik via den, så nu vill jag bara åka bil!!!!!!
Men näst nästa helg när jag kommer hem då SKA jag åka min bil överallt! :D är mycket glad och NÖJD!

Nej nu måste jag äta lite sen mysa med P. och sen ta bussen till Sthlm för att sedan sätta mig på tåget till GBG och sen vidare till halmstad!! Uppdatering om två veckor.../E. <3

.:Inryck i det militära

jaa en heeel vecka har redan gått, i måndags den 3 aug. var de inryck på Lv6 för min del.. som jag har väntat och längtat efter denna dag.. världens bästa mamma och pappa körde min ner dagen innan, vi sov på hotel, åt riktigt god middag och hade det mysigt.. hade svårt att sova natten till måndagen! men men måndagen kom och de var dags att bege sig till vakten för att anmäla sig.. nervös som aldrig förr.. men allt gick bra!

första dagen började med uthämtning av massa matriel.. och sen inventering, vi skulle lära oss bädda sängen, klä oss rätt, stå, gå, lära känna dem på logementet, få ut namnbrickor osv osv. den första dagen var riktigt lååång måste jag säga! mitt i allt kommer svt och ville intervjua mig, så jag ställde upp, men fyyytusan så de lät och såg ut.. hehe tycker de är skit pinsamt att titta på, så gör de aldrig igen, men de är ju roligt att man blivit tv kändis.. haha

resterande dagar har rullat på, riktigt långa dagar är det med uppstigning kl6 varje dag.. dagarna är fullspäckade och de är helatiden tider som ska passas..maten är god och grabbarna på luckan är uuur sköna! jag trivs riktigt bra, de har ju dock bara gått en vecka men tror dessa 11 månader kommer bli riktigt riktigt bra.. om de redan är bra kan de ju vara bli bättre.. :D vi har även hämtat ut våra vapen.. de är spännande, är helt förrvirad när det gäller det, men en vacker dag kommer jag kunna allt om min nya älskare..vi har även haft en del sjukvårds utb. de är interessant och dessutom något som är riktigt bra att kunna i det civila, så de är jag tacksam för!

Sen finns de ju alltid ett och annat pucko i plutonen.. hahah låter dummt att säga men alla går inte ihop så är det bara..
den ena ser ut som en jättebaby mendans den andra tror att den äger stället..
Alla på luckan pratar dessutom olika dialekter, vilket jag tycker är riktigt roligt! och en sak som är lite jobbigare än de andra är att de är ca. 25grader i solen om dagarna och vi har heeeeelatiden på oss heela uniformen vilkt gör att de blir oerhört varmt om dagarna, man svettas konstant, men man vänjer väl sig..

Grabbarna har inte sagt någe speciellt om att jag är tjej som gör lumpen, än vill säga, de kanske kommer, men tycker att de fungerar riktigt riktigt bra...hoppas att dem också tycker det, om inte annat får de väl säga något..de har ju för tuuusan mål i munnen eller?!

o i helgen fick vi permis.. fick men en resa hem på 7h var inte att leka med, tåget var försenat, så ska se om jag kanske kan få flyga hem :D ska iaf försöka övertala dem, då skulle de gå liiite fortare hem!

I helgen har jag iaf varit med min kärlek P. vi har varit på sjön, på en heeeelt egen badstrand, var jättemysigt.. kvällen spenderade jag med mina vänner..Gurra ska ju flytta till Linköping så hade lite avskedsfest för honom och BÄSTA Carran var ju där! och Amanda och Diana och massor med annar roligt folk, så kvällen var lyckad..fick höra massa komplimanger ikväll, så de tackar vi för :D alltid lika roligt att höra! 

imorgon blir det till att sy fast alla märken på uniformen och tvätta lite..och så klart vara så mycket som möjligt med P...
Tåget återgår till Halmstad kl16.15 tror jag.. så då är det tillbaka, en ny vecka som väntar.. men det ska bli roligt! klart de är ju jobbigt jag måste erkänna det, i fredags var jag riktigt trött! men sover ju i helgen så de blir bra de!
I veckan som kommer är de löptest som står på schemat, vapentjänst, sjukvårdsutb. osv.. de är iaf vad jag vet än så länge..får komma hem och har permis nästa helg också..de känns bra det med, men helgen efter det har jag för mig det är övning och tjänst som gäller!

nej ska Sooooooooooova nu och med en rejäl sovmorgon imonr! `GOD NATT /Soldaten.

.:fredag =elin dagen

i dag fredag var de ELINdagen :D jag hade som namnsdag!
Är iallafall precis hemkommen från älmstad.. haft en kalasbra kväll..
och sista dagen på jobbet idag var också kalas :D
God natt/E.

RSS 2.0